Utstyr

They see me rollin'...

At en så merkelig ting kan bringe så mye glede er ganske finurlig i grunn. For noen uker siden bestillte jeg meg en skumrulle. Dette var mye fordi jeg synes tøying er grusomt kjedelig, samt at jeg føler jeg fikk lite utav det. Jeg kunne tøye på de merkeligeste måter uten å "kjenne det" spesielt bra, og manglet progresjon.

Siden jeg fikk skumrullen i posten har jeg rullet 4-5 ganger i uken, i ca 5-10 min. Jeg er jo ganske nybegynner fremdeles, så jeg klarer ikke så lenge av gangen enda. (Du har ikke følt skikkelig smerte før du har rullet utsiden av låret...) Selv om jeg ikke har holdt på så lenge så merker jeg allerede store forbedringer i fks teknikk. Knebøy har vert en øvelse som bare har vert helt umulig for meg. Jeg visste ikke hvorfor, men å få det "riktig" til var bare helt umulig. Tydeligvis har det noe med dårlig mobilitet, for etter jeg begynte å rulle har det faktisk løsnet litt! Hurra! :D Så forhåpentligvis med masse rulling og teknikktrening kan også jeg få til knebøy.

Ellers synes jeg også det er utrolig deilig å rulle senere på dagen etter å ha trent bein. Det er selvsagt ikke deilig mens det pågår, men etter du er ferdig er det virkelig supert ;) Men slik er det vell med alle typer massasje? For min del har i hvertfall dette vert et utrolig godt kjøp som jeg nyter godt av. Så viss bedre bevegelighet, mindre skader og bedre teknikk høres bra ut kan det være kjekt å prøve ut. Dersom du googler "self myofascial release" (dypvevsmassasje på norsk) er det mye spennende å lese om det. Både ang. hvorfor det er bra, men også hvordan.

Rullen min kjøpte jeg på ebay. Selve rullen kostet under 200 (så jeg slapp toll), og sammen med porto ble det ca. 260kr. MYE billigere enn tilsvarende produkt i norsk nettbutikk. Søker du på "foam roller" på ebay kommer det opp masse spennende.

 

-Ruller du?

 

#selfmyofascialrelease #trening #rulle #skumrulle #foamroller #dypvevmassasje #egenmassasje #mobilitet #bevegelighet #teknikk #skadeforebygging

Tips; Min favorittshaker!

Tenkte jeg kunne lage en innlegsserie om mine favoritter innen treningsutstyr. Det gjelder egentlig alt fra shakere til treningsklær. Jeg liker selv veldig godt å lese hva av treningsutstyr andre er fornøyd med. Da vet en bedre hva en burde kjøpe når en trenger noe nytt selv!

En shaker er jo i utgangspunktet ikke noe spesielt spennende. Det viktigste er jo at det er mulig å blande ut proteinpulver i den, og "that's it". Min favorittshaker er SmartShake. Den er ikke bare en shaker, men har også to rom under selve shakeren til å ha fks kosttilskudd i. Dette er utrolig greit viss du har kosttilskudd du skal ta rett før/under/etter trening. Det jeg har pleid å gjøre er å ha (ris)melk i shakeren, proteinpulver i ett av rommene og rapidburn i det andre. (Bruker ikke rapidburn lenger. Tror det er noe tull, og bortkastede penger) Jeg har også hatt fks nøtter i rommet under som en liten snack før/etter.

På den måten kunne jeg ta kosttilskudd rett før jeg trente, og jeg hadde en helt fresh proteinshake å drikke rett etter trening. Proteinshaker blir ikke så gode av å være blandet ut over lengre tid, så sånnsett er den gull verdt. Du slipper å ha med pulveret i egne bokser eller poser, og slipper massevis av søl. Du trenger heller ikke ha på de ekstra rommene dersom du skal bruke den hjemme fks. Da er den bare en shaker med perfekt størrelse og kul farge. Den er forresten også veldig god til å løse opp alle klumpene når du shaker.Shakeren kommer i mange forskjellige farger. Jeg har den da selvsagt i rosa. Du får den blant annet HER (link). Linken er selvsagt ikke sponset. Alvorligtalt, jeg startet bloggen i går! :P

 

#trening #fit #xlife #shaker #smartshaker 

Design av:


  • INGVILD AASHEIM
  • Follow on Bloglovin hits