mars 2014

They see me rollin'...

At en så merkelig ting kan bringe så mye glede er ganske finurlig i grunn. For noen uker siden bestillte jeg meg en skumrulle. Dette var mye fordi jeg synes tøying er grusomt kjedelig, samt at jeg føler jeg fikk lite utav det. Jeg kunne tøye på de merkeligeste måter uten å "kjenne det" spesielt bra, og manglet progresjon.

Siden jeg fikk skumrullen i posten har jeg rullet 4-5 ganger i uken, i ca 5-10 min. Jeg er jo ganske nybegynner fremdeles, så jeg klarer ikke så lenge av gangen enda. (Du har ikke følt skikkelig smerte før du har rullet utsiden av låret...) Selv om jeg ikke har holdt på så lenge så merker jeg allerede store forbedringer i fks teknikk. Knebøy har vert en øvelse som bare har vert helt umulig for meg. Jeg visste ikke hvorfor, men å få det "riktig" til var bare helt umulig. Tydeligvis har det noe med dårlig mobilitet, for etter jeg begynte å rulle har det faktisk løsnet litt! Hurra! :D Så forhåpentligvis med masse rulling og teknikktrening kan også jeg få til knebøy.

Ellers synes jeg også det er utrolig deilig å rulle senere på dagen etter å ha trent bein. Det er selvsagt ikke deilig mens det pågår, men etter du er ferdig er det virkelig supert ;) Men slik er det vell med alle typer massasje? For min del har i hvertfall dette vert et utrolig godt kjøp som jeg nyter godt av. Så viss bedre bevegelighet, mindre skader og bedre teknikk høres bra ut kan det være kjekt å prøve ut. Dersom du googler "self myofascial release" (dypvevsmassasje på norsk) er det mye spennende å lese om det. Både ang. hvorfor det er bra, men også hvordan.

Rullen min kjøpte jeg på ebay. Selve rullen kostet under 200 (så jeg slapp toll), og sammen med porto ble det ca. 260kr. MYE billigere enn tilsvarende produkt i norsk nettbutikk. Søker du på "foam roller" på ebay kommer det opp masse spennende.

 

-Ruller du?

 

#selfmyofascialrelease #trening #rulle #skumrulle #foamroller #dypvevmassasje #egenmassasje #mobilitet #bevegelighet #teknikk #skadeforebygging

Siden sist...

Blogging havner vist litt i bakerste rekke føler jeg. Det er absolutt ikke meningen, men siden jeg logger alle øktene mine på FB-forumet i loggboken min så blir det litt merkelig å logge her og. Så dersom dere vil følge med på økter og sånt klikk HER

Ellers så går det vel egentlig mye det samme. Denne uken trente jeg 4 ganger. Jeg var egentlig tenkt å trene i dag også, men så husket jeg på hvor forferdelig mye folk det er i hele åpningstiden i helgen. Så da hopper vi over dagens økt, og trener som vanlig mandag-fredag i stede. Så får jeg heller rulle litt her hjemme.

I matveien har det blitt mye fisk og søtpotetmos. Jeg har spist søtpotet nesten hver dag. Søtpotetmos er virkelig en stor favoritt fortiden. Det er jo så utrolig godt!Utenom den ganske så vanlige uken så har jeg også fått meg litt nytt treningstøy. Mulig jeg poster bilde senere, for jeg er veldig fornøyd med 2 av 3 ting.

Men nå skal jeg feire lørdag med iskald cola zero i glasset og litt smågodt som inngår i dagens kaloribudsjett. Håper alle får en fin helg!

 

#trening #fitness #muskelmat #mat #kosthold #klær #styrketrening #markløft #loggbok #fitnessbloggen 

Denne treningsuken

Hei!

Som forhåndsmeldt har det blitt fint lite blogging og trening de siste dagene. Kostholdet har også gått helt i dass. Men sånn blir det vell bare når en er bortreist. Tilbake til hverdagen på søndag blir bra! For å kompansere for mangelen på styrketrening har jeg heller gått litt turer denne uken.

 

Det er kjekt å gå tur, men jeg foretrekker manualene, vektskivene og styrkerommet jeg :)

I morgen skal det derimot bli styrketrening. Da kjører jeg på med en fullkroppsøkt siden jeg kun får trent en gang denne uken. Jeg gleder meg massevis, og har all tro i hele verden på at det blir en knalløkt. Jeg har i hvertfall mer enn fulle glykogenlager, så jeg har nok mye å gi på trening. Skal forresten trene på et helt ukjent senter her ute i gokk, så jeg håper det er velutstyrt. Eller, at de i det minste har bra utvalg i frivekter.

#trening #cardio #styrketrening #fitness #fit #kosthold #mat #ferie #styrketrening #løftertøft

 

  

Ut på tur, aldri sur

I dag er jeg på reisefot. Jeg skal være borte i ca. en uke, så da blir det desverre dårlig med trening, kosthold og blogging. Jeg håper på å få skvist inn 1-2 økter denne uken, så jeg krysser fingrene for det. Kostholdet kommer nok til å gå på en liten smell da jeg ikke egentlig har noen kontroll over hva jeg spiser. Selvsagt velger jeg frokost og lunch selv, men til middag spiser jeg det som blir servert. Får heller ikke talt kalorier slik som jeg har begynt med. Føler det blir litt for sært å dra frem kjøkkenvekta når jeg forsyner meg slik som jeg kan gjøre på privaten i mitt eget hjem.

Satser uansett på at det ikke har så mye å si for treningen, men det har gjerne litt å si for vektnedgangen. Men det har jeg alltid muligheten til å ta igjen. Når jeg kommer hjem igjen har jeg i hvertfall helt 100% sikker fulle glykogenlager som jeg kan nyte godt av ved treningsøktene fremover.

Her er forresten mine flyplass-survival-favoritter:

 

Treningsforum er virkelig ett av de beste bladene å kjøpe på reise for min del. Kjøper jeg typiske jenteblader ser jeg nesten bare på bildene fordi alle artikklene er så grusomt uinteressante. Jeg har nå sittet her i 1,5 time, og har fremdeles ikke blitt ferdig med bladet. Alt som står er faktisk utrolig gøy og interessant å lese, i tillegg til at det er utrolig inspirerende og motiverende. Det er så utrolig mange dyktige folk med! Og etter å ha lest intervjuet med Lone Norås må jeg si jeg har fått meg en ny inspirasjonskilde. Hun virker jo som en så utrolig hyggelig og ikke minst dyktig jente! Det lyser jo av flott personlighet av jenta, dessuten har hun kommet veldig langt innen fitness på tross av sin unge alder. Hehe, det er litt morsomt å se opp til noen som er yngre enn meg.

Men men, jeg får vell lese videre og satse på å komme meg avgårde snart.

Håper alle har en super lørdag!!! 

#trening #fitness #reise #fly #kosthold #muskelmat #styrketrening

Design av:


  • INGVILD AASHEIM
  • Follow on Bloglovin hits