They see me rollin'...

At en så merkelig ting kan bringe så mye glede er ganske finurlig i grunn. For noen uker siden bestillte jeg meg en skumrulle. Dette var mye fordi jeg synes tøying er grusomt kjedelig, samt at jeg føler jeg fikk lite utav det. Jeg kunne tøye på de merkeligeste måter uten å "kjenne det" spesielt bra, og manglet progresjon.

Siden jeg fikk skumrullen i posten har jeg rullet 4-5 ganger i uken, i ca 5-10 min. Jeg er jo ganske nybegynner fremdeles, så jeg klarer ikke så lenge av gangen enda. (Du har ikke følt skikkelig smerte før du har rullet utsiden av låret...) Selv om jeg ikke har holdt på så lenge så merker jeg allerede store forbedringer i fks teknikk. Knebøy har vert en øvelse som bare har vert helt umulig for meg. Jeg visste ikke hvorfor, men å få det "riktig" til var bare helt umulig. Tydeligvis har det noe med dårlig mobilitet, for etter jeg begynte å rulle har det faktisk løsnet litt! Hurra! :D Så forhåpentligvis med masse rulling og teknikktrening kan også jeg få til knebøy.

Ellers synes jeg også det er utrolig deilig å rulle senere på dagen etter å ha trent bein. Det er selvsagt ikke deilig mens det pågår, men etter du er ferdig er det virkelig supert ;) Men slik er det vell med alle typer massasje? For min del har i hvertfall dette vert et utrolig godt kjøp som jeg nyter godt av. Så viss bedre bevegelighet, mindre skader og bedre teknikk høres bra ut kan det være kjekt å prøve ut. Dersom du googler "self myofascial release" (dypvevsmassasje på norsk) er det mye spennende å lese om det. Både ang. hvorfor det er bra, men også hvordan.

Rullen min kjøpte jeg på ebay. Selve rullen kostet under 200 (så jeg slapp toll), og sammen med porto ble det ca. 260kr. MYE billigere enn tilsvarende produkt i norsk nettbutikk. Søker du på "foam roller" på ebay kommer det opp masse spennende.

 

-Ruller du?

 

#selfmyofascialrelease #trening #rulle #skumrulle #foamroller #dypvevmassasje #egenmassasje #mobilitet #bevegelighet #teknikk #skadeforebygging

Ingen kommentarer


Asbjörnsdottir
-20.03.2014 kl:08:55


Nå har jeg jo veldig lyst å kjøpe en slik! Er stiv som en stokk til vanlig, og er ikke flink nok til å tøye heller..

Takk for godt tips, and keep on rollin'!

Skriv en ny kommentar

Design av:


  • INGVILD AASHEIM
  • Follow on Bloglovin hits